15.05.2015 16:30

De Boer voert wijzigingen door bij Ajax

Diederik Boer mag zondag het doel van Ajax verdedigen in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. De keeper kwam vorig jaar over van PEC Zwolle als eerste vervanger van Jasper Cillessen, die rust krijgt. Ajax is al zeker van de tweede plaats in de eredivisie.

Trainer Frank de Boer liet doorschemeren dat Kenny Tete ook tegen FC Dordrecht de voorkeur krijgt boven Ricardo van Rhijn. "Hij maakte goede keuzes aan de bal en was sterk in de duels. Op snelheid verdedigen is zijn grootste kracht, maar opbouwend deed Kenny het ook prima. Hij krijgt zondag weer een kans. Het is een goed signaal voor Kenny, maar ook voor Ricardo van Rhijn, waarvan ik vind dat hij meer moet brengen."

Arkadiusz Milik is hersteld van een knieblessure. De oefenmeester is al druk bezig met het volgende seizoen, waarin hij vaker met één aanvallende middenvelder en zonder controleur wil voetballen. A-junioren Donny van de Beek en Mauro Savastano hebben al te horen gekregen dat ze zich met het eerste elftal op het nieuwe voetbaljaar mogen voorbereiden.

Tegen FC Dordrecht speelt Ajax de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Onder De Boer is het de eerste keer dat het seizoen afgesloten wordt zonder prijs. "Ik denk in de periode dat Thulani Serero, Davy Klaassen en Joël Veltman aan het sukkelen waren met blessures. Anderzijds zijn die spelers ook niet constant geweest. Dat is ook lastig op die leeftijd", probeert de keuzeheer een verklaring te zoeken.

"Te veel spelers hebben niet de vorm gehad om langdurig om het kampioenschap mee te strijden. Als één speler uit vorm is, kun je dat nog wel opvangen. Maar als drie, vier of zelfs vijf spelers een mindere periode hebben, dan kun je dat bijna niet herstellen.

Fischer

Viktor Fischer mag van Ajax met Jong Denemarken aan het EK deelnemen. Ricardo Kishna heeft onlangs met directeur voetbalzaken Marc Overmars gesproken over zijn toekomst bij Ajax. Trainer De Boer hoopt dat de aanvaller zijn contract, dat volgend jaar afloopt, gaat verlengen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner