18.05.2015 10:15

Van Hanegem: "Ik hoor al jaren gejammer"

Willem van Hanegem heeft weinig vertrouwen meer in dit Feyenoord. Het clubicoon is zelf van mening dat Fred Rutten niet de schuldige is, maar dat het probleem juist een niveau hoger zit, bij het bestuur. 

Rutten pakte na het verlies van zondagmiddag tegen PEC Zwolle zijn koffers en vertrok vervroegd uit De Kuip. Dat is geen oplossing, aldus De Kromme. "Dezelfde mensen zullen het in het Maasgebouw voor het zeggen hebben", schrijft hij in het Algemeen Dagblad. "Ik hoor al jaren hetzelfde gejammer. Dat er bij Feyenoord geen geld is om goede spelers te kopen. Maar hoe komt het dan dat ik bij andere clubs die financieel in een soortgelijke situatie zitten, wel aardige jongens zie spelen die ze voor een habbekrats hebben gekocht?"

Het is geen geheim dat de Rotterdamse club weinig centen heeft voor transfers. Dus moet er creatief worden gezocht naar nieuwe spelers. "Ik heb Feyenoord ook weleens een paar namen doorgegeven van aardige spelers die ik had gezien. Dan kreeg ik een berichtje dat ze het fijn vonden dat ik meedacht, maar dat het niet haalbaar was", zegt Van Hanegem. "Feyenoord komt dan met oudere spelers als Wilkshire, Boulahrouz en Kazim op de proppen. Maar dan kan je beter in je eigen jeugd kijken."

Van Hanegem vindt het ook verbazingwekkend dat Van Bronckhorst en Van Gastel het nu overnemen. Het trainersduo zou volgend seizoen pas aan de slag gaan, maar door het vertrek van Rutten moet dat toch eerder. Echter zijn zij dit seizoen al de assistenten van Rutten. "Ik had best vertrouwen in Van Bronckhorst en Van Gastel, maar ik begrijp niet dat ze het hele seizoen niets van zich hebben laten horen. Zij hebben toch ook gezien dat het bij Feyenoord vaak helemaal mis ging. Of zagen ze dat niet? Ik kan me dat niet voorstellen, want dat zou wel een groot brevet van onvermogen zijn. Maar aan loyale assistenten heb je ook niets."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner