18.05.2015 14:15

Go Ahead speelt Europees voetbal in Emmen

Wesley Verhoek (l.) probeert een medespeler te bereiken tijdens het competitieduel Go Ahead Eagles - Willem II. (25-04-2015)
Wesley Verhoek (l.) probeert een medespeler te bereiken tijdens het competitieduel Go Ahead Eagles - Willem II. (25-04-2015)

Go Ahead Eagles speelt aankomend seizoen mogelijk in de Jupiler League, maar de club uit Deventer zal ook deelnemen aan de voorronde van de Europa League. Dit zal echter niet in het eigen stadion gebeuren.

"Deelname aan de Europa League is mooi en uniek. Het komt niet vaak voor dat je je plaatst, en de wedstrijden tegen Celtic zijn vijftig jaar geleden, maar handhaving is voor de club cruciaal. We hebben de jeugdopleiding hervat en gaan het stadion verbouwen. Degradatie zou wat dat betreft een streep door de rekening zijn." Wegens een verbouwing aan De Adelaarshorst zal Go Ahead de eerste voorronde van de Europa League begin juli niet in het eigen stadion afwerken. Go Ahead Eagles moet uitwijken naar Emmen. 

"We zijn er heel blij mee", vervolgt voorzitter Edwin Lugt in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Go Ahead heeft als enige Nederlandse betaaldvoetbalclub altijd in de financieel gezonde categorie 3 gestaan. Ik zie dit dus ook als een soort beloning voor onze eerlijke manier van doen op financieel gebied."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner