19.05.2015 08:47

Oranje via Estland en Toronto naar WK

De Nederlandse voetbalsters worden woensdag op Het Kasteel door zo'n zevenduizend supporters uitgezwaaid. Met een oefeninterland in Rotterdam tegen Estland sluit Oranje het eerste deel van de voorbereiding op het WK af.

Bondscoach Roger Reijners begroet in de loop van de week zijn internationals die in het buitenland spelen en vliegt zondag met een selectie van 23 vrouwen naar de Canadese stad Toronto, voor deel twee van het trainingsprogramma. Naast een ontmoeting met koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die daar dan op staatsbezoek zijn, staat ook een oefeninterland tegen Zweden (30 mei) in het schema.

Twee dagen na die wedstrijd reist Oranje door naar het noordelijk gelegen Edmonton, waar de eerste twee groepswedstrijden tegen Nieuw-Zeeland (6 juni) en China (11 juni) worden gespeeld. Voor de laatste groepswedstrijd tegen gastland Canada, op 15 juni, vliegt Oranje naar Montreal. De nummers één en twee van de zes groepen gaan door naar de achtste finales, net als de vier beste nummers drie. De finale is op zondag 5 juli in Vancouver.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner