19.05.2015 14:25

'Xavi maakt donderdag vertrek wereldkundig'

Eerder werd al bekend dat Xavi een miljoenen contract kan tekenen in Qatar, maar tot een officiële bevestiging is het nog niet gekomen. Volgens de vader van de Spaanse middenvelder komt die namelijk deze week. 

De vader van de 35-jarige middenvelder laat tegen het Spaanse radiostation COPE weten dat Xavi deze week de knoop definitief doorhakt. "Xavi is heel erg blij met hetgeen hij in Qatar krijgt aangeboden", aldus Joaquin Hernandez. "Maar het zal raar zijn om hem in een ander shirt te zien voetballen dan die van Barcelona."

Vooralsnog heeft Xavi nog een missie. Barcelona kan nog twee prijzen winnen dit seizoen. Het speelt tegen Athletic Bilbao in de finale van de Copa del Rey en op 6 juni speelt Xavi met Barcelona de Champions League-finale tegen Juventus. Als hij één van de twee prijzen weet te winnen dan is hij de meest succesvolle speler in de geschiedenis van het Spaanse voetbal. Xavi won namelijk 23 prijzen in zijn loopbaan en staat gelijk met Real Madrid-legende Paco Gento. Wint hij één van de twee prijzen dan komt hij op 24 prijzen. 

De vader van Xavi geeft aan dat hoogstwaarschijnlijk donderdag een persconferentie wordt belegd waarin de transfer naar Al Sadd officieel wordt gemaakt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner