20.05.2015 14:17

"Ze noemen me in rijtjes met Hulk en Rondón"

Quincy Promes doet na zijn doelpunt tegen Torpedo Moskou een dansje dat verdacht veel lijkt op de Macarena. (14-09-2014)
Quincy Promes doet na zijn doelpunt tegen Torpedo Moskou een dansje dat verdacht veel lijkt op de Macarena. (14-09-2014)

Quincy Promes is bezig aan een uitstekend debuutseizoen in de Russische Premier Liga. De vleugelaanvaller werd zelfs twee keer verkozen tot Speler van de Maand.

"In twee van de zeven maanden die bal winnen is wel heel speciaal, dat zegt iets over mijn prestaties hier", aldus Promes in gesprek met Voetbal International. "Met die individuele prijzen houd ik me nooit zo bezig. Wel vind ik het bijzonder dat ik in Rusland veel waardering voel. Want hier noemen ze me in de rijtjes met Hulp en Salomón Rondón."

Toch loopt Spartak Moskou aankomend seizoen Europees voetbal mis. "Op te veel momenten hebben we onnodig punten laten liggen. Zonde, al zijn we in de meeste topduels overeind gebleven. Uit won Spartak van CSKA, twee keer versloegen we Dinamo Moskou. En laatst tegen Zenit St. Petersburg (1-1, red.) stonden we tot de laatste minuut op voorsprong… Hadden we toen de winst gepakt, dan weet ik zeker dat we Europees voetbal zouden halen. Maar ons probleem lag vooral in de wedstrijden tegen de kleinere teams. Dat zal beter moeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner