20.05.2015 19:53

"Als ik Kâzım wil raken dan raak ik hem ook"

Jasper Cillessen (keeper) bokst de bal weg tijdens Feyenoord - Ajax en voorkomt dat drie Feyenoorders gevaarlijk worden. (21-09-2014)
Jasper Cillessen (keeper) bokst de bal weg tijdens Feyenoord - Ajax en voorkomt dat drie Feyenoorders gevaarlijk worden. (21-09-2014)

Colin Kâzım-Richards en Jasper Cillessen zijn niet de grootste vrienden. De doelman van Ajax had ruzie met de spits van Feyenoord na het duel met Ajax en Feyenoord eerder in het seizoen. Cillessen legt uit wat er is gebeurd. 

Cillessen maakte een, voor zijn doen, opgefokte indruk tijdens de Klassieker. "Het begon met een interview waarin Colin Kâzım-Richards riep dat ik mijn mond tegen hem moest houden", aldus de doelman tegen Voetbal International. "Daarmee gaf hij aan wat zijn zwakke punt is. Dus daar ben ik op gaan inspelen."

De doelman van Ajax praatte flink in op de spits. Met succes, want Feyenoord wist niet te winnen en Kâzım-Richards wist niet te scoren. "Ik bestudeer mijn tegenstanders en gooi alles in de strijd om tot winst te komen. Als ik Kâzım uit balans kan krijgen door tegen hem aan te gaan praten, dan zal ik dat doen. Een tegenstander die geïrriteerd raakt, is vanaf dat moment minder scherp. Daar probeer ik voordeel uit te halen."

Na het duel kregen de twee het weer met elkaar aan de stok. Cillessen zou een bidon met water naar de spits hebben gegooid. De Ajacied verdedigt zichzelf en zegt dat het allemaal is opgeblazen. "Geloof me, als ik iemand van twintig meter met een bidon wil raken, dan raak ik hem vol. Dat was mijn intentie helemaal niet. Maar zo werd het wél uitgelegd in de media. Vooral bij Studio Voetbal", zegt de 26-jarige Groesbeker, die aan Manchester United wordt gelinkt. "De NOS bleef beelden herhalen die vanuit een bepaalde hoek waren gefilmd, waardoor het leek alsof ik Kâzım bewust wilde raken. Dat was niet fair. Daar hebben ze later excuses voor gemaakt. Maar het negatieve beeld was toen al neergezet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner