22.05.2015 15:20

CFR Cluj stijgt na schrappen puntenaftrek

De Roemeense voetbalclub CFR Cluj is van de zestiende naar de derde plaats gekatapulteerd dankzij het vervallen van een eerder oplegde puntenaftrek van 24 punten.

De ploeg stond met plek zestien op degraderen, maar heeft nu een plaats in handen die recht zou geven op de tweede voorronde van de Europa League. Vanwege financiële problemen kreeg de club echter geen UEFA-licentie voor Europees voetbal.

Omdat dat in Roemenië voor bijna elke club geldt gaan de Europese plaatsen waarschijnlijk naar nummer vijf Astra Giurgiu en nummer zeven Botosani. Koploper Targu Mures en achtervolger Steaua Boekarest gaan ook Europa in.

De 24 punten aftrek aan Cluj waren in februari opgelegd vanwege financiële problemen, maar die sanctie werd vrijdag door sporttribunaal CAS herroepen. CFR Cluj werd tussen 2008 en 2012 drie keer kampioen en won evenveel nationale bekers. Ook bereikte de ploeg drie keer de groepsfase van de Champions League.

Cluj begint seizoen 2015-2016 wel met zes punten minder. Ook veel andere clubs kregen puntenstraffen opgelegd door de nationale bond.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner