23.05.2015 10:56

FC Volendam kijkt uit naar 'geweldige pot'

FC Volendam-trainer Hans de Koning kijkt toe tijdens het uitduel met Roda JC Kerkrade. (09-02-2015).
FC Volendam-trainer Hans de Koning kijkt toe tijdens het uitduel met Roda JC Kerkrade. (09-02-2015).

FC Volendam boekte vrijdagavond een prima resulteert in de tweede ronde van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Voor eigen publiek boekte de formatie van trainer Hans de Koning een 2-1 overwinning op FC Eindhoven.

"FC Eindhoven was favoriet. Ze hebben tachtig punten behaald, we mochten ze niet laten voetballen. We hebben tegen elkaar gezegd dat we thuis moeten winnen. Alles hebben we eruit gehaald, we hebben niet verloren en dat was het doel. We kijken uit naar maandag, een geweldige pot zal het worden. We gaan niet achteruit hangen", vertelt De Koning op de website van zijn werkgever.

Zijn collega aan de andere kant Jean-Paul de Jong was een stuk minder vrolijk. "We waren de bovenliggende partij, maar de bal ging er niet in. We kwamen 1-0 achter door een spelhervatting. Wij hadden een schot op de lat en paal van Joey Sleegers. Anthony van den Hurk maakte de 1-1, een belangrijke uitdoelpunt. We zaten wellicht teveel in de euforie. De 2-1 was zuur, maar het is helder: we moeten maandag winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner