24.05.2015 12:00

Emmen geeft niet op: “Nee, helemaal niet”

FC Emmen verloor weliswaar de eerste play-offwedstrijd tegen Roda JC, maar de Emmenaren achten zichzelf niet kansloos voor de volgende ronde. Maandag volgt in Kerkrade de return en Niek Vossebelt is ervan overtuigd dat het dan beter gaat dan in de thuiswedstrijd.

"We hebben ondermaats gespeeld", vertelt de middenvelder in gesprek met RTV Drenthe. "Dat moet beter en dat gaat ook beter aanstaande maandag. Die overtuiging heb ik. In het eerste half uur leek het erop alsof niet zij, maar wij stijf stonden van de spanning. Daarna vergaten we ons spelletje te spelen. Er was weliswaar weinig ruimte om tussen de linies te spelen, maar ook over de zijkanten konden we nauwelijks voor gevaar zorgen."

Spits Roland Bergkamp onderschrijft de woorden van zijn teamgenoot. "In de eerste twintig minuten ging het nog wel, maar nadat zijn op voorsprong kwamen werden de ruimtes kleiner en kleiner. Ondanks dat we niet goed speelden kregen we wel voldoende mogelijkheden om een voorzet te geven. Als we die ruimte maandag ook krijgen en we leveren de voorzetten zorgvuldiger af en gooien iets meer risico in ons spel, dan moet die bal gewoon een keer goed vallen."

Van een mentale tik wil Bergkamp niet spreken. "Nee, helemaal niet. Het is maar 1-0. Wij hebben vorige week bewezen dat we daar kunnen winnen. Als wij scoren dan wordt het ook benauwd voor hun."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner