24.05.2015 16:58

Club Brugge gaat naar voorronde miljoenenbal

Club Brugge heeft zich zondag verzekerd van een plek in de voorrondes van de Champions League voor komend seizoen. Dat dankte Brugge aan de nipte overwinning op Kortrijk: 1-0. Club eindigt daardoor als tweede in de eindrangschikking, achter kampioen AA Gent.

Club kwam al snel op voorsprong in het eigen Jan Breydelstadion. José Izquierdo schoot na twee minuten raak, op aangeven van Víctor Vázquez. De ploeg van Stefano Denswil en Ruud Vormer, die de hele wedstrijd speelden, hield die voorsprong lang genoeg vast om de tweede plek veilig te stellen.

Club hield door de zege Anderlecht achter zich. De ploeg uit Brussel boekte in de laatste wedstrijd wel een zege op de kersverse kampioen Gent: 2-1. Nicklas Pedersen zette AA Gent na twee minuten op voorsprong, maar Olivier Deschacht herstelde de marge een kleine twintig minuten later. Aleksandr Mitrovic bezorgde Anderlecht kort na rust de overwinning. Bram Nuytinck bleef op de bank bij de onttroonde kampioen.

Europa League

Anderlecht eindigt als derde en moet daarom genoegen nemen met een plek in de Europa League. Standard Luik komt als de nummer vier van de eindrangschikking volgend seizoen uit in de voorrondes van de Europa League. Luik won op eigen veld het duel om de vierde plek met Charleroi: 2-0.

Charleroi heeft nog kans om een plek in de voorrondes van de Europa League te bemachtigen. De Walen vechten volgende week in een tweeluik met KV Mechelen om het laatste Europese ticket.