25.05.2015 16:40

Van Bladeren gaat voor speeltijd en voor rust

Stan van Bladeren schreeuwt het uit nadat hij een penalty keert. De jonge goalie loodst met zijn redding tegen Club Guarani zijn ploeg naar de finale van Copa Amsterdam. (25-05-2015)
Stan van Bladeren schreeuwt het uit nadat hij een penalty keert. De jonge goalie loodst met zijn redding tegen Club Guarani zijn ploeg naar de finale van Copa Amsterdam. (25-05-2015)

Met een contractaanbieding maakte Ajax aan het begin van 2015 duidelijk dat Stan van Bladeren een potentiële eerste keeper in de Amsterdam ArenA kan worden. De zeventienjarige goalie neemt echter zijn tijd.

"Ik wil het per jaar gaan bekijken. Ik sta tot 2018 onder contract, dus ik heb de tijd om mij te bewijzen bij Ajax", beseft Stan van Bladeren zich. De sluitpost is op Aegon Copa Amsterdam de eerste keuze onder de lat, waardoor hij zich in het Olympisch Stadion in de kijker kan spelen bij het grotere publiek. "Het is altijd lekker om het vertrouwen van de trainer te krijgen", geeft Van Bladeren dan ook aan.

Toch zullen genoeg mensen Van Bladeren al kennen. Hij kreeg dus al een nieuw contract in Amsterdam, maar speelde ook al eens voor Jong Ajax in de Jupiler League. Vanwege de overvolle ziekenboeg van Ajax, met name op het gebied van jonge keepers, maakte Van Bladeren in februari zijn debuut in het betaalde voetbal. Tegen FC Volendam keepte  hij in een knotsgekke wedstrijd mee, die in een 3-4 overwinning voor de Ajacieden eindigde.

Ook in het volgende seizoen zal Van Bladeren aansluiten bij de beloften van de Amsterdamse club, maar dat betekent niet dat hij vast bij de selectie zal zitten. "Ik begin aan de voorbereiding bij Jong Ajax, maar zal waarschijnlijk de vaste keeper van de A1 worden. Ik ben de enige contractkeeper die in de A1 mag spelen, dus dat is wel logisch", legt de doelman uit.

Van Bladeren zelf maakt het niet uit waar hij speelt, als hij maar speelt. "Ik ben nog jong. Voor mij is het belangrijk dat ik zoveel mogelijk speelminuten maak. Dan is het niet belangrijk of ik die bij Jong Ajax, of in de jeugd krijg." Het grote werk moet dus nog beginnen voor deze zeventienjarige doelman, die beseft dat je niet zomaar eerste keeper van Ajax wordt. "De concurrentie onder de lat is groot, maar dat weet je als je bij de grootste club van Nederland zit."

De reddingen van Van Bladeren in de penaltyreeks tegen Club Guarani zijn hieronder te bekijken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner