27.05.2015 16:57

QPR neemt afscheid van Ferdinand en Barton

Queens Park Rangers degradeerde dit seizoen uit de Premier League en dus zal de selectie van de club een flinke metamorfose ondergaan. Woensdag werd bekend dat QPR afscheid neemt van onder anderen Rio Ferdinand en Joey Barton. Dat meldt de club op de eigen website.

Rio Ferdinand kwam afgelopen seizoen over van Manchester United waar hij twaalf seizoenen lang speelde. De verdediger kende bij QPR echter een teleurstellend seizoen want hij kwam dit seizoen in de Premier League tot slechts elf optredens. Na dit seizoen zal hij afscheid nemen van QPR. Zijn aflopende contract werd niet verlengd. Datzelfde geldt voor aanvoerder Joey Barton. Ook zijn contract verloopt deze zomer en wordt niet verlengd. QPR zal ook afscheid nemen van Brian Murphy, Richard Dunne, Shaun Wright-Phillips en Bobby Zamora.

De club heeft wel nieuwe contracten aangeboden aan Clint Hill en Alejandro Faurlín. Zij zullen de nieuwe aanbieding in overweging nemen. Karl Henry heeft tot 30 juni de keuze om de optie in zijn contract te lichten. Woensdag maakte Leory Fer al  bekend  te willen vertrekken bij de gedegradeerde club uit Londen.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner