29.05.2015 16:25

Geen schorsing Israël na besluit FIFA-congres

De Palestijnse voetbalbond heeft het verzoek aan de FIFA om Israël te schorsen op het laatste moment ingetrokken. "Ik heb besloten het verzoek te laten vallen, maar dat betekent niet dat ik me niet meer verzet", zei voorzitter Jibril Rajoub.

De Palestijnse bond neemt het Israël kwalijk dat het Palestijnse spelers en functionarissen hindert te reizen tussen de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Israël zegt dat het uit veiligheidsoverwegingen niet anders kan. Sepp Blatter reisde vorige week vergeefs naar het Midden-Oosten om het conflict te beëindigen.

De Zwitserse voorzitter van de FIFA liet vrijdag op het congres van de FIFA vertegenwoordigers van beide landen de hand schudden.

FIFA-congres
De motie is slechts een onderdeel op het bewogen FIFA-congres. In aanloop daar naartoe is preses Sepp Blatter nóg meer onder vuur komen te liggen. Woensdag werden meerdere FIFA-officials opgepakt. Zij worden verdacht van corruptie. Ondanks dat ging het congres 'gewoon' verder en wordt Blatter mogelijk herkozen als voorzitter van de wereldvoetbal. Zijn enige tegenkandidaat is Prins Ali Bin Al-Hussein.

Alsof die ophef niet genoeg was, kwam er vrijdagochtend tijdens het congres een bommelding binnen. De zaal moest ontruimd worden en alles werd hermetisch afgesloten. Aan het begin van de middag keerde de rust terug. Iedereen mocht weer naar binnen en werd het congres hervat.

ANP/Voetbal.com
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner