31.05.2015 09:33

'Newcastle United wil Invincible als trainer'

Patrick Vieira kan zijn trainerscarrière vervolgen in de Premier League. De middenvelder staat momenteel aan het roer bij de A-jeugd van Manchester City, maar staat in de nadrukkelijke belangstelling van Newcastle United.

Dit meldt Sky Sports zaterdagavond. Vieira speelde meer dan driehonderd wedstrijden in de Premier League, waarvan het merendeel in het elftal van Arsenal. De Franse middenvelder maakte deel uit van de zogenaamde Invincibles, die in het seizoen 2003/2004 ongeslagen kampioen werden in de Premier League.

Vieira werd eerder al genoemd als een mogelijke opvolger van Manuel Pellegrini bij Manchester City. De Fransman sloot in 2011 zijn carrière af bij Manchester City en bleef vervolgens plakken als directeur en later als trainer.  Newcastle United sloot het huidige seizoen in Engeland op dramatische wijze af.

De ploeg werd vijftiende en eindigde uiteindelijk maar vier punten boven de degradatiestreep. John Carver nam het gedurende het seizoen over, maar beschikt over een aflopend contract. Vieira zou dus de ideale kandidaat zijn om Carver op te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner