31.05.2015 21:59

Staf Vitesse viert Europees voetbal met sigaar

Een deel van de trainersstaf overlegt op de training van Vitesse. Hier praten Peter Bosz (r.) en Hendrie Krüzen.
Een deel van de trainersstaf overlegt op de training van Vitesse. Hier praten Peter Bosz (r.) en Hendrie Krüzen.

De technische staf van Vitesse heeft het behalen van Europees voetbal op een bijzondere wijze gevierd. Peter Bosz en zijn assistenten besloten op de middenstip van het GelreDome een welverdiende sigaar te roken.

Zoals tegenwoordig gebruikelijk is was er snel iemand aanwezig in Arnhem om een plaatje te schieten en deze te delen via de social media. Op de foto is een lachende Peter Bosz te zien, samen met assistenten Hendrie Krüzen en Rob Maas. Ook keeperstrainer Raimond van der Gouw geniet van het rookwaar in Arnhem.

Vitesse eindigde dit seizoen als vijfde in de Eredivisie, waardoor de ploeg in de play-offs voor Europees voetbal in de eerste ronde gekoppeld werd aan de nummer zes van de Eredivisie. Tegen PEC Zwolle werd eerst met 2-1 gewonnen en vervolgens einde de return in een 1-1 gelijkspel. Hierdoor ging Vitesse naar het beslissende tweeluik met sc Heerenveen. In eigen huis werd er met 5-2 gewonnen, wat ruim voldoende was na de 2-2 in Friesland. 

Door de overwinning in de play-offs speelt Vitesse volgend seizoen in de voorrondes van de Europa League. Via de derde voorronde en de play-offs kunnen de Arnhemmers een plek in de groepsfase van de Europa League afdwingen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner