01.06.2015 21:40

HSV handhaaft zich met kunst en vliegwerk

Hamburger SV heeft maandag ternauwernood lijfsbehoud in de Bundesliga veiliggesteld. De ploeg van Rafael van der Vaart won de return in de play-offs tegen Karslruher SC met 1-2. Nicolai Müller maakte pas in de tweede helft van de verlenging het winnende doelpunt. Er moest worden verlengd nadat de wedstrijd in de reguliere speeltijd was geëindigd in 1-1. Dat was afgelopen donderdag in Hamburg ook de eindstand in het eerste duel.

HSV wist op het nippertje een verlenging af te dwingen. Reinhold Yabo zette Karlsruhe in de 78e minuut op 1-0. Daar bleef het lang bij, totdat Marcelo Díaz in de blessuretijd met een rake vrije trap alsnog voor de 1-1 zorgde. Müller tekende in de 115e minuut voor de 1-2. Rouwen Hennings miste daarna nog een strafschop namens Karlsruhe.