04.06.2015 13:45

Na Hongarije lonkt Engeland voor Nederlander

Engeland verwelkomt mogelijk een nieuwe Nederlandse speler. De 31-jarige Julian Jenner gaat meetrainen bij Notts County, een Engelse club op het twee na hoogste niveau. De rechtsbuiten liet deze week zijn contract bij het Hongaarse Diósgyöri VTK ontbinden.

"Op 1 juli zal ik me daar melden om vervolgens een week mee te trainen", zegt Jenner tegen Voetbal International. "Het is nog te vroeg om te spreken van een toekomst daar, maar het is zeker een mooie kans. Ik begrijp van mijn zaakwaarnemer dat er meerdere dingen spelen, dus ik houd tot die tijd alle opties open. Ik ben topfit en ambitieus om mezelf nog een paar jaar te laten zien."

Jenner zal niet de enige Nederlander bij Notts County zijn. De Nederlandse manager Ricardo Moniz tekende daar twee maanden geleden een contract. De twee kennen elkaar uit de periode bij Ferencvárosi TC, ook uit Hongarije. Jenner bewaart daar goede herinneringen aan, in tegenstelling tot zijn tijd bij Diósgyöri.

"De plannen van Diósgyöri waren veelbelovend, maar er kwam weinig van terecht. De trainer die het in mijn zag zitten, werd ontslagen, en onder de opvolger kwam ik nauwelijks meer tot speelminuten", vertelt de speler. "Ik had nog een doorlopend contract, maar van beide kanten zagen we geen toekomst meer. Ik wil nog een paar jaar lekker voetballen. Waar maakt niet uit. Zolang het verhaal goed is, sta ik overal voor open."

Jenner speelde in Nederland voor NAC Breda, AZ en Vitesse. Ook kwam hij tot zeven interlands voor Jong Oranje. In 2007 werd hij daarmee Europees kampioen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner