08.06.2015 18:39

AZ geeft 'stabiel' jeugdexponent contract

AZ heeft maandag doelman Koen Bucker uit de eigen jeugd vastgelegd. De 18-jarige keeper ondertekende een contract voor twee jaar bij de nummer drie van de Eredivisie. Bucker is de derde speler van AZ Onder 19 die in een paar dagen tijd door de Alkmaarders is gecontracteerd. Eerder werden verdediger Joris Kramer tot 2018 en vleugelaanvaller Nick Doodeman tot 2017 vastgelegd.

"Met Koen Bucker hebben we een talentvolle doelman uit de eigen opleiding vastgelegd", aldus Stewart op de website van AZ. "Hij heeft zich de laatste jaren zeer betrouwbaar getoond. Afgelopen seizoen was hij de minst gepasseerde keeper van de Eredivisie voor A-junioren. Koen is een jongen die nog veel groeimogelijkheden heeft. De komende tijd mag hij bij Jong AZ bewijzen wat hij allemaal nog meer in zijn mars heeft."

Bucker zelf reageert ook op het contractnieuws. "Dit is een mooie beloning na jaren hard werken. Maar dit is eigenlijk pas het begin. Volgend jaar begin ik weer op nul en zal ik het weer waar moeten maken. Mijn doel is om binnen twee jaar mijn debuut te maken in het eerste. Dat is ambitieus, maar ik geloof dat dat door hard te werken mogelijk is."

Kramer zat al twee keer op de bank bij AZ 1 en sluit in de voorbereiding op komend seizoen aan bij de selectie van trainer John van den Brom. Bucker en Doodeman starten in Jong AZ. Met Onder 19 werd het drietal dit seizoen tweede in de competitie achter kampioen Ajax. Vorige week ging de bekerfinale verloren tegen SC Heerenveen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner