09.06.2015 19:28

Nordsjælland bereidt zich samen met Ajax voor

Ajax en FC Nordsjælland spelen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd tegen elkaar. De Amsterdammers treffen de Deense ploeg op 10 juli. Op die dag speelt Ajax ook tegen het Griekse Panathinaikos.

Het is al een paar jaar de trend bij Ajax om met twee elftallen op dezelfde dag twee oefenwedstrijden te spelen. Zo krijgen jeugdspelers een grotere kans om speelminuten te maken tijdens de voorbereiding. FC Nordsjælland en Ajax treffen elkaar op het sportpark van HHC Hardenberg, een ploeg uit de Topklasse.

FC Nordsjælland eindigde in het afgelopen seizoen als zesde in de Deense Superliga. De ploeg eindigde elf punten achter de nummer drie, waardoor het geen Europees voetbal speelt volgend seizoen. Ajax werd tweede in de Eredivisie, waardoor het al vroeg aan het officiële seizoen begint. Op 28 of 29 juli werken de Amsterdammers de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League af.

Op 17 juli wordt bekend wie Ajax treft in die derde voorronde van het kampioenenbal. Op die datum speelt Ajax ook nog een oefenwedstrijd, tegen het VfL Wolfsburg van Bas Dost.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner