09.06.2015 21:30

Dubbele gevoelens voor verhuurde 'Brabander'

Elson Hooi wordt door verzorger Chris van der Veeken getroost. (27-04-2014)
Elson Hooi wordt door verzorger Chris van der Veeken getroost. (27-04-2014)

Voor Elson Hooi kent het seizoen 2014/2015 een gouden en een zwart randje. De aanvaller werd door NAC Breda succesvol verhuurd aan Viborg FF, maar in Denemarken zag de snelle rechtsbuiten dat zijn club degradeerde uit de Eredivisie.

"Het was heel dubbel. In Denemarken heb ik goede maanden gekend, veel speelminuten gemaakt en mezelf kunnen laten zien. Maar de beelden van de degradatie van NAC hakten er ook bij mij flink in", vertelt een treurige Hooi aan Voetbal International.

"Het is mijn club, het was zo pijnlijk om te zien. En ook onnodig. Ik had ook zeker nog van waarde kunnen zijn voor NAC. Zo'n mooie club mag nooit degraderen", meent Hooi, die na zijn verhuurperiode terugkeert naar Nederland om zijn contract uit te dienen in Brabant.

"In principe meld ik me weer gewoon bij NAC. Ik wil dolgraag mijn bijdrage leveren aan komend seizoen, waarin we direct weer moeten promoveren. Ik moet ook de plannen van de club afwachten", beseft Hooi. Door de degradatie zal NAC Breda moeten bezuinigen op de spelerskosten, waardoor Hooi weleens voor een transfer kan komen te staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner