10.06.2015 08:50

Marta topscorer aller tijden WK vrouwen

De Braziliaanse voetbalster Marta is sinds dinsdag topscorer aller tijden op de wereldkampioenschappen voetbal voor vrouwen. Ze maakte op het WK in Canada in de groepswedstrijd tegen Zuid-Korea het tweede doelpunt voor haar ploeg en zette haar totale WK-productie op vijftien doelpunten. Ze passeerde op de 'eeuwige ranglijst' de Duitse Birgit Prinz.

Brazilië won de wedstrijd in Montréal met 2-0. Formiga opende in de eerste helft de score, Marta schoot in de tweede helft raak vanaf de strafschopstip. De Zuid-Amerikaanse ploeg nam door de zege de leiding in groep E. Costa Rica en Spanje, de twee andere landen in de poule, speelde met 1-1 gelijk.

Marta debuteerde op het WK voor vrouwen in 2003 in de Verenigde Staten, in dat toernooi scoorde ze gelijk drie keer. De Brazilianen werden uiteindelijk in de kwartfinale uitgeschakeld door Zweden.