11.06.2015 20:27

Bursaspor wordt geweerd uit Europa League

Het Turkse Bursaspor zal volgend seizoen niet in de Europa League uitkomen. De ploeg plaatste zich voor het Europese toernooi via de Turkse beker, maar het Internationaal Sporttribunaal en de UEFA weren de club uit de Europa League vanwege het overtreden van de Financial Fair Play.

Bursaspor verloor afgelopen seizoen de bekerfinale van Galatasaray, maar omdat de ploeg van Wesley Sneijder ook al landskampioen werd, ging de prijs, een ticket voor de Europa League, naar de verliezend finalist. Bursaspor werd vorig jaar echter al op de vingers getikt door de Europese voetbalbond rondom de Financial Fair Play, waarbij clubs niet meer mogen uitgeven, dan aan inkomsten wordt gegenereerd. 

De Turkse runner-up in de beker lapte deze regels echter aan de laars en werd daardoor uitgesloten van Europees voetbal. Bursaspor ging in beroep, maar het sporttribunaal oordeelde dus dat de UEFA gelijk had met de strafmaat. Eerder kregen clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain al torenhoge boetes onder het mom van Financial Fiar Play.

Het is nog niet bekend wat er nu met het ticket van Bursaspor gaat gebeuren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner