12.06.2015 09:47

"Dit is zo erg, overal kwamen we te laat"

Een hele grote teleurstelling noemt Daniëlle van de Donk de 1-0 nederlaag tegen China. De Oranjevrouwen hadden weinig in te brengen tegen het goede en verzorgde positiespel van de Aziatische vrouwen.

"Nu móéten we van Canada winnen", aldus Van de Donk in een vooruitblik op het duel van maandag 01.30 uur. "Die moeten we meteen naar de strot vliegen. Want ook wij kunnen ontzettend goed voetballen. Maar dat moeten we dan wel laten zien."

Volgens de speelster van PSV/FC Eindhoven liep het meteen al niet goed. "Vanaf het eerste moment stonden we fout. Ook de eerste tien minuten al. Dus daar moeten we heel goed over napraten. Dit is zo erg. We hebben de hele tijd achter hen aangelopen. Alleen maar fouten herstellen. Overal kwamen we te laat. Zo lijkt het inderdaad of zij op alle fronten beter zijn, maar dat is niet zo. Wij hebben ze de ruimte gegeven om zo te voetballen. Dit is frustrerend."

Mandy van den Berg sloot zich helemaal bij die woorden aan. "We zijn alleen maar aan het herstellen geweest vanaf de eerste minuut. Dat is zo zwaar en zo frustrerend", vertelt Van den Berg. "We kregen het gewoon niet gedraaid in het veld. Maar als je dan zo lang toch nog op die nul blijft, dan moet je echt nooit dat doelpunt meer weggeven. Dit is echt zo'n ontzettende domper. We kunnen het en we hebben het gewoon niet kunnen laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner