12.06.2015 10:48

Blind: "Die vraag wordt mij altijd gesteld"

Of Daley Blind nou op het middenveld speelt of als linksback. Het maakt hem niet zoveel uit. Volgens de middenvelder van Manchester United is de (bonds)coach degene die het oordeel moet vellen over zijn positie.

"Die vraag krijg ik zo vaak en het antwoord is eigenlijk altijd hetzelfde. Of ik nou als linksback of als verdedigende middenvelder sta, het is mij om het even. Ik speel waar de trainer mij denkt nodig te hebben. En dit keer is het weer op het middenveld", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Tegen de Verenigde Staten (3-4 nederlaag) speelde hij als linksback. "De wedstrijd tegen de Verenigde Staten was zwaar. De ruimtes werden in de slotfase te groot. Het bleek lastig om als elftal compact te blijven spelen, bovendien hielden we de bal niet in de ploeg. Amerika kon op die manier zonder problemen ons middenveld oversteken. Daar hebben we van geleerd, tegen Letland moet dat veel beter. En als dat lukt, zijn wij nog altijd een ploeg die lastig is te verslaan."

Vrijdagavond wacht dus Letland. Die wedstrijd moet gewonnen worden, anders is het EK wel erg ver uit zicht. Maar een makkie? "We realiseren ons dat dit een andere wedstrijd zal zijn dan bij ons in de Arena. Thuis speelden we heel goed, maar om hier te winnen moeten we volledig gefocust zijn. We moeten het zelf doen hier en daar is iedereen zich van bewust."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner