12.06.2015 21:41

Oranje en Letland scoren niet voor rust

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond voor rust nog geen afstand genomen van Letland. De twee ploegen gingen met 0-0 rusten in Riga.

Oranje vermaakte met aanvallend voetbal in de eerste helft van het EK-kwalificatieduel. Het elftal van bondscoach Guus Hiddink kreeg veel kansen, maar kwam niet tot scoren. Memphis Depay was bij veel gevaarlijke momenten betrokken. De nieuwe speler van Manchester United schoot rakelings over en naast en stuitte tweemaal van dichtbij op doelman Andris Vanins. Depay bracht ook Robin van Persie en Jetro Willems in scoringspositie. Wesley Sneijder schoot op aangeven van Depay op de paal.

Oranje moet winnen van Letland om de kansen op rechtstreekse kwalificatie voor het EK in Frankrijk in eigen hand te houden.