13.06.2015 21:45

Duitsland houdt zich in tegen voetbaldwerg

De eerste helft tussen Gibraltar en Duitsland is verbazingwekkend rustig verlopen. De Wereldkampioen ging op bezoek bij voetbaldwerg Gibraltar, maar wist in de eerste 45 minuten slechts één keer te scoren. Gibralter kreeg in vijf kwalificatiewedstrijden al 27 tegentreffers te verwerken.

Het was André Schürrle die er na een klein half uur spelen voor zorgde dat de beschamende brilstand niet op het scorebord bleef staan. Daarvoor had Bastian Schweinsteiger al een strafschop gemist in de openingsfase. Het elftal van Gibraltar bestaat volledig uit amateurs, die in hun dagelijks leven werken als ambtenaar, advocaat of bijvoorbeeld politieagent. 

Duitsland moet de kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar winnen om aansluiting te houden met Polen. Dat land won eerder op de avond met 4-0 van Georgië, waardoor op dit moment het verschil tussen de landen vier punten is. De nummers één en twee in de groep gaan rechtstreeks naar het Europees Kampioenschap, dat in 2016 in Frankrijk georganiseerd wordt. Schotland is momenteel de nummer twee met elf punten, Duitsland komt bij een overwinning op dertien punten te staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner