14.06.2015 20:01

Captain Rooney schiet Engeland richting EK

In het EK-kwalificatietoernooi is Engeland ook na de zesde groepswedstrijd nog steeds schadevrij. De ploeg van bondscoach Roy Hodgson versloeg zondagavond Slovenië in Ljubljana in een enerverende wedstrijd met 2-3.

Aanvoerder Wayne Rooney maakte in de 86e minuut het winnende doelpunt. Het was zijn 48e treffer voor Engeland waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Gary Lineker, de nummer twee op de eeuwige topscorerslijst van Engeland. Bobby Charlton is nog altijd recordhouder met 49 doelpunten.

Bij de rust leidde Slovenië nog met 1-0 door een doelpunt van Milivoje Novakovič. Na de pauze was Jack Wilshere de trefzekere gangmaker van de Britten. De middenvelder van Arsenal knalde in de tweede helft twee keer op fraaie wijze raak daar waar Rooney grote kansen liet liggen.

De 1-2 van Jack Wilshere:

Wat een heerlijke goal maakte Jack Wilshere zojuist voor Engeland!