15.06.2015 11:17

Voormalig talent moet weg: "Blijven knokken"

William Troost-Ekong (l.) werkt de bal met het hoofd weg voordat Adnane Tighadouini gevaarlijk kan worden. (11-04-2015)
William Troost-Ekong (l.) werkt de bal met het hoofd weg voordat Adnane Tighadouini gevaarlijk kan worden. (11-04-2015)

William Troost-Ekong (21) moet op zoek naar een nieuwe werkgever, maar daar zal hij weinig moeite mee hebben. De verdediger van FC Groningen maakt namelijk indruk voor zijn nationale team Nigeria.

Troost-Ekong speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij FC Dordrecht. Zijn club FC Groningen vindt de speler niet goeg genoeg om in de Euroborg in actie te komen. Troost-Ekong mag zodoende vertrekken. "Zo'n bericht komt natuurlijk nooit lekker aan. Maar ik ben blijven knokken en de laatste wedstrijden heb ik de bondscoach van Nigeria kunnen overtuigen mij op te roepen voor de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup van 2017", zo zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Op namen gaat hij niet in, maar hij bevestigt wel dat er diverse interesse is. "Ik kijk al uit naar komend seizoen, de interesse begint hier en daar concreet te worden. Toch wil ik de komende week al een knoop doorhakken, dat geeft toch rust."

Troost-Ekong stond in de jeugd bekend als een groot talent. In 2011 vertrok hij naar Tottenham Hotspur, maar bij de Engelse club wist hij niet door te breken. Hij keerde terug bij FC Groningen, maar ook daar wist hij geen basisplaats te verdienen. Bij FC Dordrecht kwam hij tot 24 duels. 

Momenteel maakt hij wel indruk bij het Nigeriaans nationale elftal. Het won met 2-0 van Tsjaad en daarin werd Troost-Ekong verkozen tot beste speler van de wedstrijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner