15.06.2015 20:38

PSV troeft Ajax af en haalt Deens talent

Nikolai Laursen in actie voor Brøndby IF tegen FC Vestsjalland. Het is één van zijn eerste drie optredens in het eerste elftal. (26-04-2015)
Nikolai Laursen in actie voor Brøndby IF tegen FC Vestsjalland. Het is één van zijn eerste drie optredens in het eerste elftal. (26-04-2015)

PSV heeft opnieuw een talent weten te binden. Het Deense talent Nikolai Laursen die de overstap maakt naar de Eindhovense club.

Maandagmiddag bereikte de Eindhovenaren een overeenkomst met Jurich Carolina, maar het heeft nu opnieuw een jonge speler aangetrokken. Carolina is nog maar zestien en komt over van AZ, maar de officiële website van PSV had nog meer transfernieuws te melden. Het maakte de komst van Nikolai Laursen wereldkundig. De Deense aanvaller is al medisch gekeurd en zal een contract voor drie jaar tekenen bij PSV. "Ik ben heel gelukkig dat alles rond is en ik mezelf PSV'er mag noemen. Hier heb ik op gewacht", zei de aanvaller, die vervolgens ook nog even inging op zijn kwaliteiten. "Ik ben een snelle, technische speler met overzicht en pik geregeld m'n doelpunten mee."

Laursen speelt momenteel bij Brøndby IF en staat in zijn land te boek als een groot talent. PSV maakt dan ook één miljoen euro over naar de Denen om de zeventienjarige speler over te nemen. Laursen speelde het afgelopen seizoen in de A-junioren, maar wist toch drie keer zijn opwachting te maken in het eerste elftal van Brøndby IF.

De jonge aanvaller werd eerder afgetest door Ajax en Bayern München. Uiteindelijk is zijn keuze gevallen op PSV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner