16.06.2015 13:33

Update: Milan heeft opvolger Inzaghi binnen

AC Milan neemt per direct afscheid van trainer Filippo Inzaghi. De geruchten werden steeds hardnekkiger, maar de club uit Milaan maakt nu ook zelf bekend dat Inzaghi moet vertrekken.

Inzaghi heeft een seizoen lang de tijd gekregen om AC Milan terug in de top van Italië te krijgen, maar dat is niet gelukt. AC Milan eindigde dit seizoen op een teleurstellende tiende plaats in de Serie A en zal daardoor ook aankomend geen Europees voetbal spelen. Inzaghi was afgelopen zomer de opvolger van Clarence Seedorf. De Nederlander begon in januari 2014 als trainer van AC Milan, maar werd dus afgelopen zomer vervangen door Inzaghi.

Siniša Mihajlović wordt hoogstwaarschijnlijk de opvolger van Inzaghi. De Kroaat was het afgelopen seizoen trainer van Sampdoria. Daarvoor was hij ook trainer van Bologna FC, Calcio Catania en AFC Fiorentina. Als speler stond hij onder meer onder contract bij Lazio Roma en Internazionale.

Update: Milan heeft opvolger Inzaghi al binnen

AC Milan heeft dinsdag trainer Siniša Mihajlović gepresenteerd als opvolger van Filippo Inzaghi. De 46-jarige Serviër tekende een contract voor twee seizoenen. Hij komt over van Sampdoria.

Mihajlović begon zijn trainersloopbaan in 2006 als assistent bij Internazionale en werd twee jaar later hoofdcoach bij FC Bologna. Na een jaar bij Catania en een seizoen bij Fiorentina werd hij korte tijd bondscoach van Servië voor hij twee jaar geleden naar Sampdoria kwam. Afgelopen seizoen werd hij met die ploeg zevende. Dat leverde een plaats in de derde voorronde van de Europa League op.

Mihajlović gaf eerder al aan dat hij trainer zou worden van AC Milan. Eerder deze week vertelde hij de media nog dat hij "binnen twee weken de nieuwe trainer zou worden van Milan". Op dat moment zat Filippo Inzaghi officieel nog op de bank.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner