17.06.2015 11:35

Griekse jongeling van Ajax in beeld bij AZ

James Efmorfidis staat in de serieuze belangstelling van AZ. De negentienjarige Griek heeft bij Ajax weinig tot geen toekomstperspectief. Daarom biedt een overstap naar Alkmaar mogelijk uitkomst voor de jongeling.

Het is niet de eerste keer dat AZ in verband wordt gebracht met Efmorfidis. "We kenden hem wel, maar hij is ons nu aangeboden", vertelt directeur voetbalzaken Earnest Stewart in gesprek met Voetbal International. "We gaan eerst intern bekijken of hij een speler voor AZ zou kunnen zijn."

De middenvelder beschikt op De Toekomst over een contract tot de zomer van 2016, maar Ajax is bereid mee te werken aan een vertrek. De Telegraaf meldt dat de Eredivisie-club wel een terugkoopoptie in de verbintenis wil opnemen. Daarnaast willen de Amsterdammers een doorverkooppercentage afdwingen. 

Efmorfidis voetbalt al sinds de F-jeugd in het shirt van Ajax, maar vanwege het werk van zijn ouders maakte hij ook elders in Europa onderdeel uit van jeugdopleidingen, namelijk bij Real Madrid en FC Barcelona. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner