20.06.2015 13:55

Ronaldinho beëindigt Mexicaanse avontuur

De Braziliaanse superster Ronaldinho is weer een vrij man. De creatieve speler stond sinds het afgelopen seizoen onder contract bij Gallos Blancos in Mexico, maar liet vrijdag zijn doorlopende contract ontbinden.

Hierdoor kan Ronaldinho op zoek gaan naar een nieuwe club. De oud-speler van onder andere Paris Saint-Germain, FC Barcelona en AC Milan wordt al langer gelinkt aan een terugkeer op de Europese velden. In 2011 speelde Ronaldinho zijn laatste officiële wedstrijd in Europa.

Na zijn tijd bij AC Milan keerde hij terug naar zijn thuisland om te spelen voor Flamengo RJ en Atlético Mineiro. Na een korte transfervrije periode pikte Gallos Blancos hem op, waar hij tot 25 optredens en acht doelpunten kwam. "Ik wil iedereen in Mexico bedanken voor alle dagen dat ik in jullie fantastische land heb mogen leven. En ik wil het liefst ook mijn teamgenoten bedanken voor iedere lach en de gesprekken in de hotels. Ik heb veel geleerd van mijn verblijf bij jullie", schrijft de 35-jarige Braziliaan op zijn Twitter.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner