21.06.2015 17:17

Tibbling krijgt basisplek bij Jong Zweden

Jong Zweden begint vanavond tegen Jong Engeland met Simon Tibbling op het middenveld. Voor de speler van FC Groningen wordt het zijn eerste optreden op dit Europees Kampioenschap.

Jong Zweden-coach Haåkan Ericson heeft noodgedwongen wat wijzigingen moeten doorvoeren in zijn basisopstelling. Vanwege de rode kaart gekregen in de eerste wedstrijd tegen Jong Italië, moet Alecander Milošević vanaf de tribune toekijken hoe zijn vervanger van vandaag Victor Lindelöf het er van af gaat brengen. Lindelöf zal op de rechtsbackpositie gaan spelen en Joseph Baffo vertrekt dan richting het centrum van de verdediging. Tegen Jong Engeland is er ook een plek ingeruimd voor FC Groningen-speler Simon Tibbling. De Zweed zal links op het middenveld gaan spelen en vervangt sc Heerenveen-speler Sam Larsson.

Jong Engeland begint met dezelfde verdedigers als tegen Jong Portugal. Dat betekent dat Butland weer plaats onder de lat neemt. Carl Jenkinson en Luke Garbutt zijn de backs en het centrale duo bestaat wederom uit Ben Gibson en Liam Moore. Op het middenveld zijn er wel wijzigingen doorgevoerd. James Ward-Prowse is gepasseerd. Voor hem speelt Will Hughes. Ook Jesse Lingard heeft geen plek in de basisopstelling gekregen, hij wordt vervangen door Alex Pritchard. Harry Kane is opnieuw de spits, kersverse Liverpool aankoop Danny Ings begint op de bank.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner