21.06.2015 22:45

Jong Italië helpt legio kansen om zeep

Marco Benassi lost een schot. De Italianen krijgen in de twee helft veel kansen, maar komen moeizaam tot scoren. (21-06-2015)
Marco Benassi lost een schot. De Italianen krijgen in de twee helft veel kansen, maar komen moeizaam tot scoren. (21-06-2015)

Jong Italië heeft zichzelf in de groepsfase van het EK onder de 21 een slechte dienst bewezen tegen Jong Portugal. Ondanks een legio kansen kwamen de Italianen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Veelzeggend voor het spel van Italië waren de eerste dertig minuten. De Italianen waren drie klassen beter dan Jong Portugal, speelden de Portugezen met een hoog baltempo zoek, creëerden meerdere mogelijkheden, maar vonden geen één keer het net. Met name Andrea Belotti kreeg de bal niet tegen de touwen. De Italiaanse spits kwam meerdere malen in de positie om het vanaf een meter of zestien te proberen. Maar elke keer vond de aanvalsleider José Sá op zijn weg. De doelman van de Portugezen was net als tegen Jong Engeland niet te passeren en plukte bal na bal uit de hoeken weg.

Na een half uur was het echter gebeurd met het flitsende voetbal van het team van Luigi Di Biagio. Jong Portugal gooide het over een andere boeg, schakelde een tandje bij en draaide de rollen compleet om. Jong Italië kwam niet meer van de eigen speelhelft af en de Portugezen krijgen misschien nog wel de grootste kans van de eerste helft om de score te openen. Uit een voorzet over de grond van Bernardo Silva pegelde Tózé de bal snoeihard rakelings langs de verkeerde kant van de paal, waardoor beide teams zonder doelpunt de kleedkamers in gingen.

Scoren bleef ook in het tweede bedrijf een groot probleem. Binnen een minuut kreeg Jong Italië al een grote kans om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Maar wederom was dit niet aan Belotti besteed. Opnieuw was het de spits die gevaarlijk opdook voor het Portugese doel. Uit een hoge voorzet kopte Belotti de bal hard tegen de lat aan.

Belotti was niet de enige die kansen om zeel hielp. Nog geen vijf minuten na de poging van de spits deed ook Marco Benassi een duit in het zakje. Met een schuiver vond Domenico Berardi de vrijstaande Benassi. Oog in oog met doelman Sá kreeg de Italiaan zijn voet alleen niet tegen de bal.

Portugal daarentegen kon er maar weinig tegenover stellen. Schrijnend om te zien was dat de Portugezen in het tweede bedrijf geen enkele bal ook maar in de buurt van de Italiaanse doelman Francesco Bardi konden krijgen, waardoor een doelpuntloos gelijkspel niet meer dan logisch was.

Door: Merten Simons

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner