22.06.2015 16:03

Geurts: "Het is een heel goed team"

Loes Geurts juicht nadat het Nederlandse vrouwenteam 1-0 gewonnen heeft van de dames uit Nieuw-Zeeland op 6-6-2015.
Loes Geurts juicht nadat het Nederlandse vrouwenteam 1-0 gewonnen heeft van de dames uit Nieuw-Zeeland op 6-6-2015.

Wereldkampioen Japan is in de nacht van dinsdag op woensdag de tegenstander van de Nederlandse vrouwen. Doelvrouw Loes Geurts weet dat het zwaar gaat worden, maar heeft vertrouwen in een goed resultaat.

"Het wordt inderdaad een hele zware wedstrijd", vertelt Geurts aan Helden Online. "Het is een heel goed team. Ze hebben nog niet heel overtuigend gespeeld in de groepsfase, maar ze hebben wel alle 23 speelsters gebruikt. Dat zegt ook wel wat. Ze zijn allemaal heel goed. Zij zullen ook groeien in het toernooi. Nu is het winnen of verliezen. Er zal een sterker Japan staan dan dat we gezien hebben in de groepsfase."

Geurts weet waar de kracht van Japan ligt. "Er zijn een aantal speelsters bij die er vier jaar geleden ook bij waren. Die zijn wellicht ook beter geworden. We gaan ook nog wel naar beelden kijken van Japan. En dan gaan we kijken hoe ze er nu voor staan. Ik denk wel dat het te vergelijken is met vier jaar geleden, maar dat neemt niet weg dat er ook kansen voor ons zijn. Als we gaan gewoon geduld hebben en ons eigen spel spelen. Zoals we hebben laten zien tegen Canada, dan liggen er wel kansen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner