25.06.2015 20:48

Ghanese 'ballenjongen' verdiende 90.000 euro

Op financieel gebied was het een zooitje bij het Ghanese voetbalelftal op het Wereldkampioenschap in Brazilië. Dit blijkt uit een rapport, gericht op de financiële situatie van het land op het eindtoernooi. Een 'ballenjongen' kreeg bijna 90.000 euro.

Het land werd in Brazilië kansloos uitgeschakeld in een groep met Duitsland, de Verenigde Staten en Portugal, maar het voetballand kwam pas in opspraak nadat spelers opstandig werden. De voetbalbond van Ghana kwam financiële afspraken rondom premies niet na, waardoor de internationals moesten wachten op hun geld tijdens het WK. Er werd onder andere een training geboycot om de voetbalbond te dwingen tot het uitbetalen van de premie.

De situatie werd dusdanig intens, dat er geld ingevlogen moest worden en uitgedeeld werd in het spelershotel. Er werd echter flink gestrooid met geld, zo blijkt nu uit een rapport na het eindtoernooi. Zo is er een man met de titel Equipment Officer die een kleine honderdduizend euro kon opstrijken na het eindtoernooi. Tussen haakjes staat in het rapport de term 'Ball Boy' bij de naam van de Equipment Officer, vrijuit materiaalman.

Daarnaast konden ook de trainer, assistent-trainer, teammanager, fysiotherapeut, masseur, videoanalist, doelmantrainer, psycholoog en dokter 90.000 euro bijschrijven op de rekening. Ook kreeg een man met de titel 'Official Drummer' een salaris van vijfduizend euro tijdens het toernooi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner