27.06.2015 07:08

Duitsland van penaltystip naar halve finale

Duitsland heeft vanaf de penaltystip als eerste de halve eindstrijd bereikt van het WK voor vrouwen in Canada. 'Die Mannschaft' versloeg Frankrijk, meer dan gelijkwaardig in 120 minuten voetbal, in de strafschoppenserie met 5-4. Claire Lavogez miste als enige.

Na negentig minuten was het vrijdag 1-1 in Montreal. In de verlenging werd niet gescoord. Dat mocht de Franse invalster Gaëtane Thiney zich aanrekenen. Vrij voor doel had ze de bal vlak voor tijd voor het intikken, maar ze faalde.

Louisa Necib opende na ruim een uur de score namens 'Les Bleus'. Dat was gezien het spelverloop verdiend. Ze schoot van net buiten het strafschopgebied via verdedigster Annike Krahn raak, nadat een verre trap van Jessica Houara naar voren onvoldoende was weggewerkt door de Duitse defensie.

Het Duitse offensief dat volgde had met geluk succes. Nadat Simone Laudehr een grote kans op de gelijkmaker had gemist, zorgde Célia Sasic alsnog voor 1-1. Ze benutte een strafschop. De bal ging op de stip wegens hands van Amel Majri.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner