28.06.2015 19:51

Graafland baalt van vertrek bij Feyenoord

Ronald Graafland moet naar alle waarschijnlijkheid noodgedwongen afscheid nemen van het betaalde voetbal. De 36-jarige keeper zag zijn contract bij Feyenoord niet verlengd worden. Daardoor zit de doelverdediger momenteel zonder werkgever, terwijl de meeste clubs al aan de voorbereiding zijn begonnen.

"Ik was graag nog een jaartje doorgegaan", vertelt de ervaren sluitpost in gesprek met RTV Rijnmond. "Ze hebben andere ideeën. Dat heb ik dan te accepteren. In het laatste jaar werd mijn rol minder en dan kun je verwachten dat ze voor de jeugd kiezen. Het is een voetbalclub. Je kunt nog zo leuk, lief en aardig zijn, maar als er geen plek is dan houdt het op. Ik heb weleens eerder gezegd dat ik zou stoppen, maar dit kan zomaar het einde zijn."

De laatste weken van het vorige seizoen fungeerde Graafland als keeperstrainer bij Feyenoord. Dat kwam vanwege het onverwachtse overlijden van de vrouw van Patrick Lodewijks. "Hoe triest de situatie ook was; ik vond het een leuke en leerzame ervaring. Het liefst zou ik in de toekomst wel keeperstrainer willen worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner