29.06.2015 14:47

Ajax-target tekent bij VfB Stuttgart

Jan Kliment is door het dolle heen na het scoren van de 0-1 tijdens Jong Servië - Jong Tsjechië op het EK onder 21. (20-06-2015)
Jan Kliment is door het dolle heen na het scoren van de 0-1 tijdens Jong Servië - Jong Tsjechië op het EK onder 21. (20-06-2015)

Ajax kan fluiten naar de komst van Jan Kliment. De Tsjechische aanvaller heeft maandagmiddag een contract getekend bij VfB Stuttgart. Kliment komt over van het Tsjechische Vysočina Jihlava.

Kliment tekent in Duitsland een contract voor vier seizoenen. Kliment was onlangs met Jong Tsjechië actief op het EK onder 21. De aanvaller, die ook op het middenveld uit de voeten kan, maakte indruk door drie keer te scoren tijdens het duel met Jong Servië. Die wedstrijd werd ook bekeken door onder meer manager voetbalzaken Marc Overmars van Ajax. De Amsterdammers zouden belangstelling hebben voor Kliment en Václav Kadlec.

Door de transfer van Kliment kan in ieder geval een streep worden gezet. De 21-jarige aanvaller speelde tot dusver dertig competitiewedstrijden in de 1. fotbalová liga, het hoogste niveau in Tsjechië. Daarin wist hij drie keer te scoren. Daarnaast speelde hij dertien wedstrijden in de Slowaakse competitie namens Dukla Banská Bystrica. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner