29.06.2015 19:59

Oudste club in Nederland hekelt plannen KNVB

Trainer Pieter Mulders van Koninklijke HFC kan zich tijdens een wedstrijd tegen VV Nieuwenhoorn niet vinden in een beslissing van de scheidsrechter. (04-05-2014)
Trainer Pieter Mulders van Koninklijke HFC kan zich tijdens een wedstrijd tegen VV Nieuwenhoorn niet vinden in een beslissing van de scheidsrechter. (04-05-2014)

Koninklijke HFC is het absoluut niet eens met de plannen en eisen van de KNVB rondom de Landelijke Divisie. De oudste club van Nederland, opgericht in 1879, heeft vooral problemen met de licentie-eisen die gaan gelden.

"Het is zó kortzichtig. Wij begrijpen echt niet hoe de KNVB tot een dergelijk besluit kan komen en dat de clubs het idee blindelings volgen", stelt voorzitter Gert-Jan Pruijn in 023 Magazine. "In de statuten van HFC staat dat we een amateurclub zijn, dus het is formeel-juridisch feitelijk onmogelijk om betaald voetbal te spelen", stelt de beleidsbepaler van de club, die momenteel in de Topklasse Zondag speelt. 

"Wij denken dat de Koninklijke HFC en het amateurvoetbal er aan onderdoor gaan als we aan dit soort nieuwe KNVB eisen moeten voldoen. Het idee van een open voetbalpiramide en de daarbij horende licentie-eisen is de dood in de pot voor het amateurvoetbal en onze club", vindt Pruijn, die met name doelt op het feit dat teams in de Landelijke Divisie spelers onder contract moet hebben staan. De KNVB heeft een minimum ingesteld van acht contractspelers.

"Wij zouden echt niet weten waar HFC een paar ton of zelfs een half miljoen vandaan moet halen om een Landelijke Divisie-club overeind te houden. HFC is veel meer dan ons eerste elftal. Wij willen een voetbalvereniging zijn, zoals het ooit is begonnen, in de tijd dat wij met een aantal clubs de voetbalbond hebben opgericht. Het kan toch niet zo zijn dat de KNVB het beleid van onze vereniging bepaalt? Dat regelen we allemaal zelf. Met contractspelers gaan wij niet werken. Wij doen het met amateurs. Punt uit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner