29.06.2015 20:45

Muniain gaat voor tienjarig jubileum bij club

Als Muniain zijn nieuwe contract uitdient bij Athletic Bilbao, staat de Spanjaard tien jaar onder contract bij de club. Muniain ondertekende maandag een nieuw contract dat hem tot 2019 bij zijn jeugdliefde houdt. De aanvaller kwam in 2009 over vanuit de jeugdopleiding.

Muniain is op dit moment herstellende van een zware knieblessure die hij aan het einde van het afgelopen seizoen in Spanje opliep, maar dat weerhield Athletic Bilbao er niet van hem een nieuw contract voor te schotelen. In de contractonderhandelingen is ook een clausule opgenomen, waardoor geïnteresseerde clubs eerst 45 miljoen euro op tafel moeten leggen, voordat ze de 22-jarige aanvaller kunnen overnemen.

Muniain maakte in 2012 al zijn debuut voor het Spaanse elftal in de vriendschappelijke interland tegen Venezuela, maar tot een vervolg in zijn interlandcarrière kwam het vervolgens niet. In de Primera División gaat het erg goed met de speler, die volgend seizoen zijn tweehonderdste wedstrijd op het hoogste niveau in Spanje kan spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner