30.06.2015 20:07

Jong Zweden begint met Tibbling aan finale

FC Groningen-middenvelder Simon Tibbling mag ook in de finale van het EK in de basis beginnen bij Jong Zweden. De Zweed in Nederlandse dienst kan voor het eerst in de historie met Jong Zweden de titel van het EK pakken.

Voor Simon Tibbling kon het toernooi al niet stuk. Tibbling begon als wisselspeler aan het kampioenschap, maar dat was van korte duur. Met een belangrijk doelpunt in zowel de groepsfase als in de halve finale, is de middenvelder uitgegroeid tot basisspeler en zal hij vanavond tegen Jong Portugal wederom vanaf de aftrap verschijnen. Jong Zweden speelt voor de rest met dezelfde opstelling als in de gewonnen halve finale tegen Jong Denemarken. SC Heerenveen-speler Sam Larsson begint dus weer op de bank. Wellicht dat hij net als tegen Jong Denemarken later in de wedstrijd in de ploeg zal komen.

Bij Jong Portugal zien we één wijziging ten opzichte van de halve finale. In de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Jong Duitsland speelde Paulo Oliveira in het hart van de verdediging met Tobias Figueiredo, maar laatst genoemde is niet van de partij. Dat komt omdat Tiago Ilori toch op tijd fit lijkt te zijn voor de finalewedstrijd. Ilori, eigendom van Liverpool FC, speelt daarom weer op zijn vertrouwde plek. 

De finale is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner