02.07.2015 11:37

Wolfsburg-held keert terug naar vaderland

Grafite keert terug naar Brazilië. De aanvaller verkast van Al Sadd in Qatar naar Santa Cruz FC dat uitkomt in de Braziliaanse Série B. Grafite heeft in Brazilië een contract getekend tot het einde van het seizoen.

Edinaldo Batista Líbanio, zoals Grafite voluit heet, was de afgelopen seizoenen veelal actief in het Midden-Oosten. Tussen 2007 en 2011 stond Grafite echter onder contract bij het Duitse VfL Wolfsburg. De Braziliaan groeide in Wolfsburg uit tot één van de smaakmakers. Hij won met Wolfsburg in 2008/2009 zelfs het kampioenschap van Duitsland.

Grafite scoorde tijdens het kampioensjaar 28 keer in 25 competitieduels. De Braziliaan vormde een goed koppel met Manchester City-spits Edin Džeko. De Bosniër was tijdens hetzelfde seizoen goed voor 26 competitietreffers. De 36-jarige aanvaller, die het afgelopen seizoen vier keer scoorde in negen competitiewedstrijd voor Al Sadd, keert na bijna tien jaar terug in Brazilië. Grafite begon zijn carrière bij Santa Cruz FC, maar speelde in Brazilië ook voor Grêmio Porto Alegre, Goiás EC en São Paulo FC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner