03.07.2015 12:49

Van Herdgang naar Deventer: "Ongelooflijk"

De gretige Elvio van Overbeek (r.) zit Leandro (l.) op de huid tijdens de wedstrijd in de voorronde van de Europa League tussen Go Ahead Eagles en Ferencvárosi TC. (02-07-2015)
De gretige Elvio van Overbeek (r.) zit Leandro (l.) op de huid tijdens de wedstrijd in de voorronde van de Europa League tussen Go Ahead Eagles en Ferencvárosi TC. (02-07-2015)

Het zijn mooie dagen voor Go Ahead Eagles. De Deventenaren genieten van hun avontuur in de Europa League. De ploeg verraste donderdag in Emmen met een gelijkspel (1-1) tegen de Hongaarse topclub Ferencvárosi TC. Eén van de smaakmakers in de JenS Vesting was nieuweling Elvio van Overbeek.

De 21-jarige aanvaller kwam een kleine maand geleden over van Jong PSV, waar hij geen nieuw contract kreeg. Go Ahead Eagles pikte hem op en dat lijkt een goede zet. Tenminste, de voortekenen zijn goed. Met een paar fraaie acties op de flanken was Van Overbeek donderdag een van de meest dreigende spelers van Go Ahead Eagles.

De Brabander was bovendien twee keer dicht bij een treffer. Een keer in de eerste helft met het hoofd en een vlammend schot in de slotfase van de wedstrijd. Daarmee schoot hij Go Ahead Eagles tijdens zijn officiële debuut in Europa bijna naar de overwinning. "Ik zag de bal erin gaan. De keeper was te klein om hem te pakken, dacht ik", zegt Van Overbeek tegen Voetbal.com. "Als-ie iets meer naar de hoek was gegaan, ging de bal erin."

Daarmee was Van Overbeek bijna de held van Go Ahead Eagles in Europa. Dat maakt het contrast groot. Begin mei speelde Van Overbeek nog in de anonimiteit op de Herdgang bij Jong PSV, twee maanden later laat hij een goede indruk achter op het Europese podium. Het kan dus snel gaan. "Precies, maar ik voelde mij gelijk thuis bij Go Ahead. Dat komt door de type club en daarnaast hebben de jongens mij goed opgevangen. Het was vandaag (donderdagavond, red.) alsof ik hier al langer speel. Het klikte gelijk met de ploeg. Ik voel me hier thuis", zegt Van Overbeek.

Klik
Hij hoefde ook niet lang na te denken over zijn overgang naar Go Ahead Eagles. "Nadat Go Ahead Eagles interesse in mij had getoond, wilde ik op de club wachten. Ik wilde eerst met Go Ahead praten voordat ik met andere clubs in gesprek ging", vertelt Van Overbeek. "Ik heb met de trainer (Dennis Demmers, red.) via de telefoon gesproken en daarna ben ik naar Deventer gegaan voor een gesprek met de trainer en de technisch directeur. Dat klikte meteen, hier moest ik naartoe."

Tijdens zijn debuut voor Go Ahead Eagles was de aanvaller vooral onder de indruk van de ambiance in Emmen, waar Go Ahead Eagles moest spelen vanwege verbouwingen aan de eigen Adelaarshorst. "Het is heerlijk dat de supporters achter ons staan. Dit is de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Bij Jong PSV was dat heel anders. Ongelooflijk om mee te maken", zegt hij glunderend. "Het geeft een kick en energie om er vol op te gaan. Ook al kun je niet meer, de fans staan achter je en kun je alles geven."

Door: Steven Koelma

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner