03.07.2015 15:25

Eagles-debutant: "Eindelijk maak ik dit mee"

Als nieuwe speler werkt Kenny Teijsse zijn eerste training bij Go Ahead Eagles af. (20-06-2015)
Als nieuwe speler werkt Kenny Teijsse zijn eerste training bij Go Ahead Eagles af. (20-06-2015)

Welke speler van Go Ahead Eagles heeft de meeste Europese ervaring? Het juiste antwoord is Kenny Teijsse. De kersverse linksback van de Deventenaren speelde donderdag tegen Ferencváros zijn tweede wedstrijd in de Europa League.

De 22-jarige Amsterdammer debuteerde twee jaar geleden als speler van FC Utrecht in Europa. In de tweede ronde stuitte FC Utrecht op FC Differdange 03 uit Luxemburg. Na een gelijkspel (3-3) in de Galgenwaard moesten de Domstedelingen in Luxemburg aan de bak. Onder meer Teijsse verscheen daar aan de aftrap en dat leek aanvankelijk een goede greep van toenmalig trainer Jan Wouters.

"Mijn eerste balcontact was meteen een assist", refereert Teijsse tegenover Voetbal.com aan de goal in de tweede minuut van Jacob Mulenga. Daarna was het uit met de pret. FC Utrecht verloor van de voetbaldwerg en was uitgeschakeld in de Europa League. "Door de assist was die wedstrijd voor mij persoonlijk leuk, alleen we verloren met 2-1."

Mooiere herinneringen zal Teijsse bewaren aan zijn tweede Europese optreden. Met debutant Teijsse boekte Go Ahead Eagles donderdag een goed resultaat tegen de Hongaarse topclub Ferencváros: 1-1. "Een prima avond. Mooi om eindelijk mee te maken hoe de sfeer hier is. Leuk om zo voor de Eagles te spelen", zegt de verdediger, die twee weken geleden transfervrij overkwam van FC Utrecht.

Maatje Vriends
Teijsse werd met zijn overgang herenigd met maatje en Go Ahead Eagles-aanvoerder Bart Vriends. De twee speelden samen in de jeugd en het tweede elftal van FC Utrecht. Nota bene Vriends schreef in Emmen, de uitwijkbasis van Go Ahead Eagles vanwege verbouwingen aan de Adelaarshorst, geschiedenis. Met zijn rake kopbal uit een hoekschop van Jerry van Ewijk maakte de captain de eerste Europese goal in de clubhistorie van Go Ahead Eagles. Het scheelde echter niet veel of die was op naam gekomen van Teijsse.

"Bart coachte mij: 'Kenny, koppen!'. Maar hij stond vlak achter mij en kopte hem snoeihard in het doel. Daar schrok hij zelf van, maar deed het goed", zegt Teijsse met een glimlach. Door de goal van Vriends biedt de return van volgende week in Boedapest perspectief voor Go Ahead Eagles. De ploeg van coach Dennis Demmers voetbalde goed naar de mogelijkheden, terwijl Ferencváros geen indruk maakte. Ook niet op Teijsse.

"Ferencváros speelt op de counter met een balvaste spits, buitenspelers en opkomende backs. Zij lieten ons het spel maken om vanuit de omschakeling toe te slaan. Maar misschien ook wel omdat zij niet konden. Je zag dat wij dominant waren en het spel maakten", denkt Teijsse. De back hield zichzelf ook staande tegen de Hongaren. "De eerste helft was even wennen. Dat is ook logisch, omdat dit onze eerste échte wedstrijd was. Na rust stond het beter en kwam ik nauwelijks in de problemen."

Door: Steven Koelma

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner