04.07.2015 09:50

PSV-talent geniet: "Kijk maar naar Depay"

In de selectie van PSV zitten op dit moment slechts drie fitte buitenspelers. Luciano Narsingh, Steven Bergwijn (17) en Nikolai Laursen (17). De twee jeugdspelers krijgen dan veelvuldig de kans in de voorbereiding.

Laursen kwam van de zomer over voor één miljoen euro van het Deense Brøndby IF. De speler kon kiezen tussen Bayern München, Ajax en PSV, maar de Eindhovenaren gingen er met de speler vandoor. De eerste weken bevalt de rechtsbuiten prima.

"Mijn kennismaking met de club was heel goed. Ik voelde me gelijk op mijn gemak", aldus Laursen. "Dit is ook een club die jonge spelers de kans geeft. Kijk maar naar een speler als Memphis Depay, die vanuit de eigen jeugd de kans heeft gekregen een grote speler te worden. Dat wil ik ook bereiken."

Door de schaarste aan buitenspelers krijgt Laursen de kans in het eerste elftal. "Het is fantastisch om hier te trainen en mezelf te laten zien. Tot en met het trainingskamp blijf ik sowieso bij de eerste selectie. Daarna wordt gekeken wat mijn rol gaat zijn." In principe is het de bedoeling dat het Deense talent in de A1 terecht komt en dat hij veelvuldig met Jong PSV in de Jupiler League mee zal spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner