04.07.2015 13:59

Vitesse speelt gelijk in rode oefenwedstrijd

Mohammed Osman (r.) is tijdens de oefenwedstrijd van Vitesse tegen KV Oostende Sébastien Siani te slim af. (04-07-2015)
Mohammed Osman (r.) is tijdens de oefenwedstrijd van Vitesse tegen KV Oostende Sébastien Siani te slim af. (04-07-2015)

Vitesse is de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waarin de Arnhemmers dankzij een zegereeks in de play-offs vorig seizoen in Europa uitkomen, begonnen met een gelijkspel. Tegen KV Oostende, dat tweemaal rood zag in het duel, werd het 2-2.

De Arnhemmers kwamen al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong dankzij jeugdspeler Lars ten Teije. Via Michiel Jonckheere en Jordan Lukaku, het broertje van Romelu, kwam de Belgische Eersteklasser weer op een voorsprong, maar na een rode kaart van Knowledge Musona veranderde het spelbeeld. De voetballer van KV Oostende ging hard door op Kevin Diks, kreeg een rode kaart te zien, waarna ook trainer Yves Vanderhaeghe werd weggestuurd.

De trainer was dusdanig boos op de arbitrage dat de scheidsrechter hem naar de tribune verwees. Na de schermutseling was het Ewout Gouw die profiteerde van het mannetje meer op het veld en voor de 2-2 eindstand zorgde.

Vitesse speelt de komende maand nog twee keer tegen internationale tegenstanders. Dundee United en Sparta Praag zijn nog de tegenstanders van de Arnhemmers. Het volledige overzicht van de oefenwedstrijden van Eredivisionisten is hier te bekijken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner