05.07.2015 07:55

Japan en VS zinnen op wraak in vrouwenfinale

Japan en de Verenigde Staten domineren het vrouwenvoetbal, ook op het WK in Canada. In Vancouver staat in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) voor de derde keer sinds 2011 een belangrijke finale op het programma en beide landen zinnen op wraak.

De VS zullen zich willen revancheren voor het verlies in 2011 in de WK-finale. De torenhoge favoriet verloor destijds in Duitsland van Japan. Strafschoppen brachten na een 2-2 gelijkspel de beslissing. Extra pijnlijk; kort voor tijd maakte Homare Sawa destijds pas gelijk voor de Japanse vrouwen. Die zullen echter de verloren Olympische finale in 2012 in Londen willen wreken. Toen bleef het wel 2-1 voor de Amerikaanse vrouwen.

De campagne van beide teams richting de finale was vooralsnog niet groots en meeslepend. Alleen in de halve finale toonden de Amerikaanse vrouwen vorm, door het sterke Duitsland te kloppen. Ook Japan won tot nu toe niet met grote cijfers. Tegen Nederland waren de titelverdedigers weliswaar duidelijk beter, maar in de halve finale tegen Engeland was een bizar eigen doelpunt van Britse makelij nodig voor de zege.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner