07.07.2015 17:50

FC Emmen haalt aanvaller op uit Roemenië

FC Emmen heeft een nieuwe aanvaller weten te strikken. Rihairo Meulens keert na een half jaar in Roemenië gespeeld te hebben terug naar Nederland.

Meulens vertrok in januari van FC Dordrecht naar Rapid Boekarest, maar na een half jaar is dat avontuur weer ten einde. Meulens keert terug en doet dat bij FC Emmen. Daar tekent hij een contract voor één seizoen met een optie op nog één.

Bij Emmen zijn ze blij met de ervaring van Meulens. "Rihairo Meulens is een speler die met zijn 27 jaar al 220 wedstrijden (29 doelpunten) in het betaalde voetbal heeft gespeeld, waarvan bijna een kwart op Eredivisie-niveau", zegt directeur Wim Beekman op de site. "Op basis van die statistieken kan je dus stellen dat hij tussen het niveau van Eredivisie en de top van de Jupiler League zweeft. Wij verwachten dat hij met zijn aanvallende kwaliteiten en ervaring een goede impuls kan geven aan onze selectie."

Meulens zelf legt zijn keuze voor Emmen uit. "FC Emmen wil aanvallend en attractief voetbal spelen, dat trekt mij enorm. In de gesprekken met de technische mensen van de club werd gezegd dat ze de komende jaren er nóg een schepje bovenop willen doen om voor promotie naar de Eredivisie te kunnen spelen."

Bekijk hier alle transfers uit de Eerste Divisie

Bekijk hier alle transfers van FC Emmen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner